Over Pipal

 

Pipal

Pipal is een soort vijgenboom in Azië. De legende zegt dat Boeddha de verlichting bereikte terwijl hij onder een Pipal aan het mediteren was. Daarom wordt de Pipal als heilig beschouwd en staat deze boom als symbool voor het bereiken van de verlichting. Heden wordt deze boom nog steeds vereerd door boeddhisten en hindoeïsten over de hele wereld.

 

Visie

Bij Pipal staat goed voelen centraal. De begeleiding door Vanessa is uniek en persoonsgericht. De lessen worden één op één of in kleine groepen gegeven. Enkel op die manier kan diepgang én kwaliteit gegarandeerd worden. We verwelkomen éénieder die behoefte heeft aan een authentiek kwalitatief leven door thuis te (leren) komen bij zichzelf.

 

Vanessa

Begeesterd door het boeddhisme vatte Vanessa in 1999 haar studie Oosterse talen en culturen aan. Dit was het begin van vele omzwervingen doorheen Europa en Azië. Ze verdiepte zich in de praktijk van het boeddhisme en schoolde zich bij in de klassieke Indische en Nepalese dans. In India beoefende ze asthanga yoga bij Guruji Pattabhi Jois en in Thailand studeerde ze Thaïse yoga massage. 

Terug in België behaalde Vanessa in 2008 het postgraduaat Mindfulness om haar kennis over het boeddhisme op een toegankelijke manier door te kunnen geven. 

In 2011 behaalde ze het lerarencertificaat Iyengar Yoga. Het was deze verrijkende en tevens diepgaande vorm van yoga waarin ze besloot les te geven.

Na jaren ervaring, richtte Vanessa in 2013 haar eigen yoga én meditatiecentrum Pipal op.

Heden is de wens van Vanessa om zoveel mogelijk mensen de weldaad van yoga én meditatie te laten ervaren. Haar yogalessen zijn heel toegankelijk en kenmerken zich door de eenvoud én lichtheid waarmee ze gebracht worden.