Over Pipal

Pipal

Pipal is een soort vijgenboom in Azië. De legende zegt dat Boeddha de verlichting bereikte terwijl hij onder een Pipal aan het mediteren was. Vandaar dat de Pipal als heilig beschouwd wordt en symbool staat voor het bereiken van de verlichting. Heden wordt deze boom nog steeds vereerd door boeddhisten en hindoeïsten in Azië.

Visie

Bij Pipal staat goed voelen centraal. We werken met kleine groepen omdat we diepgang en kwaliteit van de lessen willen garanderen. De begeleiding door Vanessa is persoonsgericht. We verwelkomen éénieder die nood heeft aan een kwalitatief leven door thuis te (leren) komen bij zichzelf.

Vanessa

Begeesterd door het boeddhisme vatte Vanessa Hoskens in 1999 haar studie Oosterse talen en culturen aan. Dit was het begin van vele omzwervingen doorheen Azië en Europa waarbij ze zich verdiepte in de praktijk van het boeddhisme en zich bijschoolde in de klassieke Indische en Nepalese dans. In India beoefende ze asthanga yoga bij Guruji Pattabhi Jois en in Thailand studeerde ze Thaïse yoga massage.

Terug in België behaalde ze in 2008 het postgraduaat Mindfulness en in 2013 het lerarencertificaat Iyengar Yoga. Het werd uiteindelijk deze yogavorm waarin Vanessa besloot les te geven.

In 2013 richtte Vanessa het yoga en meditatiecentrum Pipal op. Het is de wens van Vanessa om zoveel mogelijk mensen de weldaad van yoga en meditatie te laten ervaren. Haar lessen zijn heel toegankelijk en kenmerken zich door de eenvoud en lichtheid waarmee ze gebracht worden.